Despre noi

Suntem o echipă de entuziaști ai naturii, inspirați de noua generație de locuitori ai planetei, pe care ne-am propus să îi inspirăm la rândul nostru.

Misiunea noastră este de a spune povești despre criza climatică pentru a echipa noua generație (21-30) cu resursele necesare de a deschide conservații despre justiție climatică în comunitățile lor.  

Viziunea noastră este o lume în care comunitățile se simt în siguranță să discute și acționeze pentru justiție climatică.

Ai o idee de subiect sau pur și simplu vrei să ne dai un feedback?  Te-ar interesa să lucrăm împreună sau știi pe cineva super potrivit? Scrie-ne pe salut@noua.info
De abia așteptăm să ne cunoaștem!

Echipa

Sabina Baciu
co-fondator, MANAGER
Diana Chițu
co-fondator
Anca Iosif
editor
Ștefania Gârțu
Reporter
Liana Vasilescu
reporter
Oana Racheleanu
reporter
Luisa Balaban
social media
Marian Ignat
reporter
Patricia Cîrtog
reporter
Andrei Ion
graphic design
Mihai Bumbu
graphic design

Principii noua

Dezvoltăm o comunitate

Ne dorim ca în timp să dezvoltăm o comunitate de adulți și copii pasionați de educația de mediu. Primul pas a fost făcut - crearea acestei platforme! În perioada următoare ne propunem să contribuim la creșterea unei comunități online și offline de cetățeni responsabili.

Ne dorim parteneri no bullshit

E nevoie de un sat întreg pentru creșterea unui copil și de o lume întreagă pentru creșterea unei noi generații. Nu vom face asta singuri și căutăm parteneri care să aibă aceeași misiune și viziune asupra viitorului. Ne-am propus să nu ne asociem sau să promovăm companii sau proiecte care nu respectă mediul sau care prin activitatea lor contribuie în mod negativ la schimbările climatice. Dacă observi că este ceva în neregulă cu partenerii noștri te rog trage-ne de mânecă.

Încercăm să identificăm soluții

Știrile despre gravitatea schimbărilor climatice și posibilele scenarii de viitor catastrofale contribuie la starea de anxietate climatică și pot bloca orice tip de inițiativă sau acțiune. Credem că suntem responsabili să cultivăm un optimism rezonabil și să promovăm frumusețea planetei și soluțiile existente care pot contribui semnificativ la schimbare.

Educație continuă

Echipa de bază noua nu este specialistă în protecția mediului sau climatologie, dar ne interesează super mult aceste subiecte și ne dorim să învățăm cât mai multe despre ele - de dragul nostru și al copiilor noștri. De aceea ne-am propus să apelăm la specialiști și experți în aceste domenii. Asta nu exclude ca pe platformă să mai apară informații eronate sau incomplete - dacă observi asta te rog dă-ne un semn pe salut@noua.info și remediem cât se poate de rapid.

Oportunități egale

Credem într-o societate echitabilă, diversă și incluzivă și nu facem discriminări pe bază de rasă sau origine etnică, sex, religie, convingeri despre lume și viață, dizabilitate, vârstă sau identitate sexuală. Dacă vrei să lucrezi cu noi ești binevenit!

Parteneri

Proiectul noua este un proiect al asociației ORICUM.

Platforma a fost dezvoltată cu susținerea companiei Biodeck SA, care se implică în inițiative ce au ca scop educarea publicului în ceea ce privește colectarea separată a deșeurilor.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Biodeck, iar Biodeck nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea ORICUM.