Sabina Baciu

Câteva idei de mărțișoare

Primăvara e aproape aici și mărțișoarele au apărut prin toate piețele orașului. Am strâns câteva recomandări de mărțișoare simpatice, realizate de ateliere locale, cu un impact pozitiv.

noutăți
ani

Mărțișoare plantabile cu semințe de flori sau legume

Echipa din spatele proiectului Grădina Istorică a dezvoltat un proiect nou, prin care produc conserve după rețete clasice consacrate și metode istorice scoase din paginile vechilor cărți de bucate. În această primăvară,vei găsi la ei mărțișoare vii din hârtie manuală impregnată cu semințe de plante aromatice, salate istorice și flori de grădină. Toate semințele sunt procurate din surse românești, de la un producător din Tg. Mureș. Toate au fost alese pentru a putea fi cultivate în ghivece, jardiniere sau în grădină. Găsești mărțișoarele aici la 50 lei pachetul sau la târgurile din București de la Mezanin Market (25-26 februarie) și Muzeul Țăranului Român (25 februarie - 1 martie).

Mărțișoare cu păsări din România

Ce plăcut ar fi dacă toate cadourile noastre ar susține câte o cauză bună! Mărțișoarele cu păsări și altă faună locală susțin proiectele Societății Ornitologice Române și sunt exagerat de simpatice. Mai jos ai o selecție complet subiectivă a unei becaține, o bufniță de zăpadă, o cucuvea și un corcodel mare. Nu ai vrea și tu să le porți în piept? Le găsești la prețul de 20 lei în shop-ul SOR.

Mărțișoare delicate din ceramică

Atelier Gruni produce în Timișoara bijuterii, veselă și obiecte decorative din ceramică și porțelan. Au o politică dedicată pentru reducerea impactului asupra mediului și găsești pe site mărțișoare delicate și frumușele, perfecte pentru un cadou de primăvară. Prețuri de la 15 lei, de aici.

Mărțișoare brodate pe lână fiartă

Atelier Zada brodează la Brașov tricouri, hanorace și alte produse textile. Anul acesta poți face cadouri mărțișoare petice textile, brodate pe lână fiartă, ilustrate cu usturoi, morcovi, căpșuni sau cireșe. Iar peticele le puteți purta în piept sau vă puteți repara bluzele, eșarfele, pulovărele, rucsacii, pantalonii și orice altceva mai aveți pătat/rupt/agățat sau cu orice alt defect. Costă 30 lei și le puteți comanda pe facebook.

No items found.

Descoperă mai multe subiecte